Медико-диагностична лаборатория

Комбиниран антигенен тест за COVID-19 и грип A+B

Харвей предлага комбиниран бърз антигенен тест за коронавирус COVID-19 и грип A+B 📢📢❕😷

Тип проба: назофарингеалнен секрет. Резултатът е готов до 15 минути.⏳⏳⏳ Обикновено антигенът се открива в проби от горните дихателни пътища по време на острата фаза на инфекцията. Положителните резултати показват наличието на вирусни антигени, но за определяне на състоянието на инфекцията е необходима преценката на лекар и друга диагностична информация. Положителните резултати не изключват бактериална инфекция или коинфекция с други вируси. Откритият агент може да не е категоричната причина за заболяването. Отрицателните резултати не изключват инфекцията с SARS-CoV-2 / грип A + B и не трябва да се използват като единствена основа за лечение или решения за състоянието на пациента. Отрицателните резултати трябва да се третират като предполагаеми и да се потвърдят с PCR анализ, ако е необходимо за състоянието на пациента. Отрицателните резултати трябва да се имат предвид в контекста на скорошните експозиции на пациента, анамнезата и наличието на клинични признаци и симптоми, съответстващи на COVID-19 / грип A + B.

Очакваме Ви в ДКЦ 1, етаж 4, кабинет 50.👩‍⚕️👩‍⚕️

Молим да посещавате лабораторията с лични предпазни средства и да спазвате стриктно мерките за социална дистанция!

Комбиниран антигенен тест за COVID-19, грип A+B, Респираторен синцитиален вирус (RSV), Аденовирус, Микоплазма (Mycoplasma pneumonie)

В сезона на вирусните и атипични инфекции на горните и долни дихателни пътища Харвей предлага нов комбиниран имунохроматографски тест за едновременно изследване […]