Медико-диагностична лаборатория

Комбиниран антигенен тест за COVID-19, грип A+B, Респираторен синцитиален вирус (RSV), Аденовирус, Микоплазма (Mycoplasma pneumonie)

В сезона на вирусните и атипични инфекции на горните и долни дихателни пътища Харвей предлага нов комбиниран имунохроматографски тест за едновременно изследване на COVID-19, грип A+B, Респираторен синцитиален вирус (RSV), Аденовирус и Микоплазма (Mycoplasma pneumonie). Тип проба: назофарингеалнен секрет. Резултатът е готов до 20 минути.

Аденовирусните инфекции се проявяват като кератоконюнктивит или инфекция на горни или долни дихателни пътища. В зависимост от имунологичния статус на пациента могат да стигнат до пневмония,остър респираторен дистрес синдром или разширяване на инфекцията.

Микоплазма пневмоние е вътреклетъчен паразит. Инфекцията протича като фарингит, остър Катар на горните дихателни пътища или атипична пневмония. Диагностицирането е важно, поради факта, че за лечението се използват антибиотици, които действат на вътреклетъчно ниво.

Положителните резултати показват наличието на вирусни антигени, но за определяне на състоянието на инфекцията е необходима преценката на лекар и друга диагностична информация. Положителните резултати не изключват бактериална инфекция или коинфекция с други вируси. Откритият агент може да не е категоричната причина за заболяването.